søndag den 12. september 2010

Den shamanistiske sjælrejse/astralrejse

I shamanistiske praksis menes, at en del af sjælen er fri til at forlade kroppen. Denne gratis sjæl menes at forlade kroppen regelmæssigt i drømme. Det menes, at en del af sjælen forlader kroppen til at beskytte sjælen pga. traumer. Når en shaman er indledt på den shamanistiske vej, hvor de normalt lære at sende deres sjæl ud på en rejse.
I begyndelsen af den shamanistiske samfund, var mange shamaner indledt på en sjælrejse, fordi der var mange som ville føle "nær døden oplevelse". Døden er en oplevelse, når din sjæl forlader kroppen. "nær død oplevelse" menes at undervise en individuel rejse med sjælen og man ved hvad døden er i virkeligheden.


Hvordan kan man rejse med sjælen?

Turen sker ved at flytte bevidstheden, således at en del af din sjæl er klar til at forlade kroppen. Trommer eller rasle-instrumenter bruges ofte. Den langsomme gentagne rytme flytter enkeltpersoners "rytme", så han/hun kan rejse. Bare på den måde kan en beroligende sang hjælpe en med at opnå en roligere tilstand. Rytmen i tromlen sætter dig i den rigtige tilstand til rejsen. Det er sådan shamanerne mener at komme på en sjælrejse.
Shamanerne mener at selve sjælrejsen er så fantastisk at de ikke selv kan beskrive det. De kan kun beskrive få ting, som fx deres sjæl farer ud i himlen og gennem naturen.


Hvad er formålet med en sjælrejse?

Rejsen som er en form for meditation, er en redskab til den shamanistiske kultur. Det er også en redskab, der kan bruges til healing og til indhentning af oplysninger, fra de store almægtige ånder.
Når nogen går med på en rejse, er de i stand til at kommunikere på et åndeligt niveau. Så de kan gå hen og besøge skytsånder fra sjælverden, eller de kan også opdage ting i verden fx en sjælrejse kunne have en oplevelse af at være en fisk i et vandløb, eller løber som en hjorte over landet. Turen adskiller sig fra en drøm, fordi den enkelte er i stand til at lede rejsen, og fordi han/hun lærer uventede ting. Fx hvis du er i en drøm, hvor du løber, mens du er en hjorte, så kan du kan opleve hastigheden, Men i en rejse, vil du også føle, hvordan musklerne i en rådyrs ben føles, som den løber. Rejsen er meget ligesom oplevelser i den virkelige verden på grund af disse typer af uventede opdagelser. Rejsen hjælper shamanens viden.
Rejsen følger og foregår mange steder som fx i dyr, i natur, i himlen eller noget ubeskriveligt(for det meste).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar